Portretten en beelden naast elkaar, mooie impressie van Annabel Junge voor Biografieportaal.nl


Afbeelding: tekening op een briefkaart winter 1915 van etsjes door de secretaris van de Haagse Kunstkring. H.M. Koningin moeder Emma had er een paar uitgezocht van Pieter de Zwart en hij moest ze naar voorbeeld leveren. (Privécoll. c) )
 

"Hoe kwam Margreet den Buurman op het spoor van de broers De Zwart? Het antwoord is simpel. Toen ze in 2019 werd uitgenodigd om enkele schilderijen van Pieter de Zwart in bruikleen te geven voor een reprise expositie uit 1913 in het Noord Veluws museum in Nunspeet, bedacht ze dat ze eigenlijk zo weinig wist van de broers. Willem en Pieter waren broers van haar overgrootmoeder. Haar diepere interesse in het kunstenaarsleven van haar oudooms was gewekt en ze ging op onderzoek uit."

Annabel Junge schreef een mooie boekbespreking van de dubbelbiografie De Zwart voor het online magazine Biografieportaal.nl 

Ook zij begaf zich hiermee buiten haar vertrouwde terrein, ze is publiciste, journaliste en recensent voor en van met name boeken en studies over de Tweede Wereldoorlog. Dat zij zich ook interesseert voor beeldende kunst blijkt wel uit haar stuk over de gebroeders De Zwart.

->->-> naar de recensie op Biografieportaal


->->-> naar het online magazine BiografieportaalHet boek kon verschijnen met subsidie van het Prins Bernhard cultuurfonds en met een bijdrage van de Gravin van Bylandt Stichting