In de publiciteit: 'Schilderen aan de zelfkant' : stuk van Herman Rosenberg in de krant 'Den Haag Centaal'


'Als ver familielid schreef literatuurwetenschapper Margreet den Buurman een dubbelbiografie over de schilderende broers Willem en Pieter de Zwart. Daarmee ontrukt zij de jongste, Pieter, aan de vergetelheid'

In het kunstkatern van 'Den Haag Centraal' verscheen donderdag 19 januari een mooi, paginagroot stuk van Herman Rosenberg. Eerder, in het historiekatern van AD/editie Haagsche Courant, publiceerde de journalist Hans Hemmes een mooi stuk: 'Ode aan de schilderbroers'.

Lag bij de een de focus op het eren van de twee schilderbroers uit het Haagse, de ander verlegde de focus naar Pieter de Zwart, van wie weinig bekend was.Symbolisch was tijdens de presentatie op 18 november in de Haagse Kunstkring het eerste exemplaar voor Mevrouw Van den Wijngaarden. Naast haar: dochter Carla. Foto's: Dion van den WijngaardenMevrouw, die Pieter de Zwart en Rika als jong meisje leerde kennen toen ze bijna jaarlijks bij de familie in Brabant logeerden, werd kort geïnterviewd door Dennis Simonis, van het journaal 'Haagse dingen' en van het seniorenjournaal. De publicatie verscheen bij uitgeverij De Nieuwe Haagsche en is overal te bestellen voor minder dan 19 euro.