Spaans ritme in juli en augustus: verblijf in Callosa d'en Sarrià

Markt op zaterdagen in Callosa d'en Sarrià


Wie schrijft en/of beeldende kunst maakt werkt meestal solitair. Voor uitwisseling moeten stappen worden genomen - althans fysiek - social media daargelaten - en ook moeten werkritme en inspiratie volledig zelf worden geleid en begeleid. Het kan daarom heel prettig zijn om een langere periode in een andere omgeving te gaan zitten, temidden van vakgenoten of zogenoemde 'gelijkgestemden.' Al bijna twintig jaar beheert de Fundación Cultural Knecht Drenth - vernoemd naar de mecenassen Tijmen en Helen Knecht Drenth - vier monumentale historische panden in het oude centrum van Callosa d'en Sarrià, bedoeld voor een minimum verblijf van vier weken voor schrijvers, vertalers, wetenschappers en beeldend kunstenaars. Het bijzondere is dat het stadje weliswaar is ingeklemd in een toeristisch gebied - bij Benidorm - maar volledig eigen en Spaans is gebleven.

Avondwandeling - historische toegangspoort

Waterplaats

Zonsopgang boven de bergen

Centrale plein


Er waren in juli de 'Dansen voor Sint Jaume', de patroonheilige van Spanje - het verenigingsleven én het religieuze leven zijn sterk vertegenwoordigd in Callosa, de mooie kostuums en de performance zijn niet bedoeld als toeristische attractie -  er was een klein concertje in Casa Cultura - maar met een grote naam - er was een Zuid-Amerikaanse Maria verering voor de grote gemeenschap uit onder meer Ecuador in Callosa.
In een van de atelierruimtes

Recital van Yuzuru Hiranaka in Casa Cultura


Symbolische offergaven voor Maria


Casa Gabriel Miró in Polop

In het nabijgelegen Polop wordt in Casa Gabriel Miró de gelijknamige schrijver geëerd die in de bergen een villa bezat. Geboren in 1879 in Alicante en overleden in 1930 in Madrid, was de omgeving van Polop voor hem een geliefde plek.


Casa Gabriel Miró

Het is natuurlijk niet leuk om deze inspirerende foto's als smaakmakers te presenteren en zoek het maar uit. Voelt u zich aangesproken door deze reportage, kijk dan verder op de site van de Fundación Knecht-Drenth. Vanaf september tot en met juni zijn reserveringen mogelijk. U dient wél met een plan te komen...maar dat mag geen bezwaar zijn als een verblijf u past.

->->->->website voor alle info woon- werkverblijven in Callosa

 
Voorzitter: mw. Jean-Marie van StaverenOp het dakterras juli/augustus 2019